Майстер-клас «Молодь у встановленні миру та запобіганні конфліктам»

Майстер-клас «Молодь у встановленні миру та запобіганні конфліктам»

25 жовтня 2017 студентський актив коледжу взяв участь у Майстер-класі «Молодь у встановленні миру та запобіганні конфліктам»”, що проводився у Палаці дітей та юнацтва. Презентував свою діяльність інтерактивний театр вуличного дійства громадської організації “Міжнародна Школа Рівних Можливостей”. Це поєднання сценічного мистецтва та соціальної послуги. Візуальні форми подання інформації – більш яскраві, дохідливі; вони спонукають до роздумів, до активних дій.

Театр в образній формі, використовуючи найбільш актуальний матеріал сьогодення, розкриває сутність і перспективи ґендерної політики, шляхи утвердження рівних прав і можливостей, шляхи досягнення Цілей Розвитку Тисячоліття, однією з яких є ґендерна рівність.

Ґендерний інтерактивний театр сприяє подоланню негативних явищ у підлітковому й молодіжному середовищі, формуванню лідерських якостей, утвердженню здорового способу життя, розвитку волонтерського світогляду – як учасників театру, так і глядачів.

Діяльність театру зосереджується також на роботі з дітьми вулиці, дітьми та молоддю з особливими потребами, в тому числі із залученням їх до безпосередньої участі у виставах; на розповсюдженні ґендерних знань, зокрема знань про права дитини, викоренення найгірших форм дитячої праці, гармонію у стосунках між хлопчиками й дівчатками, – з одночасним проведенням експрес-анкетування серед глядачів театрального дійства.

Концепція освіти “рівний – рівному”, розроблена фахівцями Міністерства освіти і науки України, свідчить: “Досвід із запобігання проявам негативної поведінки неповнолітніх, нагромаджений громадськими організаціями, показує, що найоптимальнішим методом профілактичної роботи є навчання між однолітками, коли молода людина оволодіває знаннями та набуває соціального досвіду в ході спілкування з ровесниками”. Саме такий досвід передає Школа Рівних Можливостей не лише через постійну тренінгову роботу, а й засобами інтерактивного театру.

У заході взяли участь представники коледжів м.Києва:

Коледжу  економіки і управління КНЕУ ім. В.Гетьмана,Торговельно-економічний коледжу Київського національного торговельно-економічного університету, ДВНЗ «Київський транспортно-економічний коледж» НТУ, Київського коледжу зв’язку, Коледжу геологорозвідувальних технологій КНУ ім.Т.Шевченка, Промислово-економічний коледжу НАУ, Київського коледжу легкої промисловості, Київського авіаційного технікуму, Коледжу ресторанного господарства, Національного університету харчових технологій, Київського інституту музики ім. Р. М. Глієра.